OFTALMOLOGICKÉ CENTRUM NA VINOHRADECH

Nová budova Oftalmologického centra na Vinohradech vznikla rekonstrukcí a současně rozšířením stávajícího objektu nacházejícího se ve vilové zástavbě na pražských Vinohradech naproti vchodu do pražské nemocnice Královské Vinohrady. Tým společnosti Obermeyer Helika vypracoval koncept, který přirozeně respektuje typickou architekturu dané lokality, jež vznikla ve 20. a 30. letech minulého století. Výsledná budova o zastavěné ploše 232 m2 tak zapadá vhodně a nerušivě do okolního prostoru s převážně tří- až čtyřpodlažními řadovými domy a dvojdomy. Rovněž použité materiály jsou charakteristické pro místní architekturu, a to kombinace omítky, režného zdiva a keramické střešní krytiny.   Klasický vnější vzhled objektu kontrastuje s moderním interiérem, který zcela vyhovuje náročným požadavkům na špičkový zdravotnický provoz. Čisté prostory jsou řešeny pomocí systémové modulové vestavby a současně je zde navržen kontinuální monitoring čistoty vzduchu a povrchů, který zajišťuje požadované aseptické prostředí.  

Vždy s námi

Chci zasílat novinky

Chcete mít přehled o oblasti developmentu, architektury a posledních trendech ve stavebnictví?

Buďte v obraze! Přihlaste se k odběru Obermeyer Journal a dalších novinek. Neunikne vám žádná informace o inovacích, zajímavém využití technologií nebo case study z některých našich unikátních projektů