RESIDENTIAL BUILDING WALTHER B5, B6, PRAGUE 5

Customer
NEXT DEVELOPMENT s.r.o
Architect
OBERMEYER HELIKA a.s. / STOPRO s.r.o
Head designer
OBERMEYER HELIKA a.s.
Construction Period
2016 - 2018
Project realisation
2016 - 2017
Activities undertaken
building permit documentation, construction documentation, author supervision
Construction expenses
approx.. 90 mill. CZK / 3,33 mill EUR

The construction of a monofunctional apartment building has six and five above-ground floors on the common base of the garage. Houses are compact in shape, including loggias integrated into the ground plan and retreated to the last floor. On the ground floor of the buildings there are front gardens, which increase the comfort of living. The placement, layout and height of residential building B5, B6 is designed to correspond to the planned neighbourhood. The building facades are structured horizontally to create the uniform character of the development, including the use of tiles in two colour shades. The facade combines the use of tiles on the floors and light plaster in the ceiling bands. The windows have dark wooden frames. The building facades is composed of a system of contact insulation covered by a thin layer of plaster in a light natural colour along with concrete cladding in certain areas. The building roofs are flat. The buildings have a vertical movement core in the centre of the layout, with residential units situated around the entire perimeter. The designed floor plans of the units ensure adequate sunlight in the living spaces. The construction by its location, its spatial and height arrangement is connected to the proposed surrounding area. The facades of the houses have a distinct horizontal layout, which creates a uniform character of the building even using a combination of two tinting colors. The facades of the houses are solved in a combination of flooring and light plaster in the ceiling strips. Windows have dark wooden frames. Entrances from the house are solved in an aluminum system. The facades of the houses are with system contact insulation and thin-layer plaster of light natural color shade, locally with concrete-based tiles. The roof of the buildings is flat. Houses have a vertical communication core in the center of the layout and residential space oriented on all sides. Designed layout arrangements ensure adequate sunshine and daytime living space lighting.

Hide
Informace Další Předchozí Zavřít