HOTEL ALEXANDRIA I.RECONSTRUCTION, LUHAČOVICE

Customer
Lázně Luhačovice, a.s.
Architect
OBERMEYER HELIKA a.s.
Main building designer
OBERMEYER HELIKA a.s.
Construction Period
2008 - 2010
Project realisation
2005 - 2006
Activities undertaken
architectural study, planning permit documentation, building permit documentation, construction alteration documentation, construction documentation, author supervision
Construction expenses
CZK 120 mil.

Construction data:
Built-up area 968 m2
Built-up volume 10,230 m3
20 double room, 1 apartment, 46 beds

The design of the new building was inspired by the antiquity, particularly the cultures of ancient Macedonia, Greece and Egypt. The key motifs and ornamentation, together with the colour scheme and the decoration of hotel rooms and communal areas, are used throughout the exterior and the interior spaces. From the rectangular plan of the building rise the smooth and slightly sloping walls creating a truncated prism, just as in the palaces and structures of ancient Egypt. The building was designed as a three-wing structure with a central passageway lined by the hotel rooms on the north and south side. The new building has the 25 m relaxation swimming pool surrounded by the arcades lined with travertine and rest bays with luxurious stone mosaic floors and heated deckchairs on the one side and the rest area behind the glass wall on the other. The interior space is dominated by the modern design spiral staircase made of glass and black matt steel surrounding the glazed panoramic lift decorated with the motif of Macedonian sun. The colour scheme of the reception on the ground floor and the hotel accommodation space on the four floor levels is based on the contrast of the black, gold (sand) and terracotta (dark red) colours. Other remarkable features include the reception desk in the shape based on the sarcophagus of Rameses III and the larger then life statue of Alexander the Great.

Hide
Informace Další Předchozí Zavřít