MEDICENTRE WALTER , PRAGUE 5

Customer
Penta Investments, s.r.o
Head designer
OBERMEYER HELIKA, a.s.
Architect
Ateliér Krátký
Construction Period
2016 - 2017
Project realisation
2016 - 2017
Activities undertaken
documentation for building permit, documentation for building alteration, construction documentation, author supervision
Construction expenses

TECHNICAL DETAILS
built-up area: 980 m2
gross floor area: 5840 m2

Protected building Walter is part of a large revitalized area of a former industrial complex. It is a reconstruction of a building with one underground and six above-ground floors, the envelope and supporting system of the historic building were preserved in the original spirit and indoor complemented for demanding medical centre with operating rooms and sophisticated technological equipment. The aim was to preserve the original character of the building and the valuable elements in the exterior and interior, as well as large window sets.

The existing reinforced concrete skeleton with pillars was, with exception, respected and left in its original state. A new vertical communication core with a pair of lifts and a new staircase was newly designed due to the new layout and operational solution. Two main tenants already determine the layout of the building.

Interior photo: Penta Investments

Hide
Informace Další Předchozí Zavřít