ČERNÝ MOST CENTRE EXTENSION

Extension of commercial space with emphasis on sustainability and visitor comfort
Customer
CENTRUM ČERNÝ MOST, a.s.
Area
PRAGUE 14 - ČERNÝ MOST
Architect
BENOY
Head designer
OBERMEYER HELIKA a.s.
Project period
2019 – 2020, 2023 – 2024 
Construction Period
2024 – 2025 
Services provided

planning permit documentation

building permit documentation

construction documentation

 

Numbers

3.240 m2 built-up area

70.000 m3 built-up volume

13.550 m usable area

32 new shops and restaurants and 3 new cinemas

V
3D
Project description

The Černý most Centre extension project will expand the retail space with an emphasis on sustainability and comfort for visitors.

The big challenge for us was to design solutions that would allow us to build completely new commercial spaces on the existing floor plan. This included, for example, the addition of new cinema screens on the level of the existing car park rooftop. We gained space for additional new commercial units by demolishing the existing ceiling of the car park. We also addressed the re-roofing of the current food court space. All of these complicated designs and changes had to be accommodated within the existing structure of the building.

 

The project is implemented with an emphasis on the principles of sustainability, of course it is necessary to comply with all the conditions for BREEAM certification, which CČM currently meets. The project involves the use of grey water, low carbon concrete and recycling of existing structures.

 

The Černý Most Centre will expand by 32 shops, a restaurant and 3 new cinema halls, providing its visitors with more space for shopping, services, entertainment and relaxation. In place of the existing food court, a new Dining Plaza concept will be created with an unique design and atmosphere and a wide range of catering services, including a significant increase in the proportion of restaurants with table service. The project also includes the construction of new cinema screens.

 

In addition to the commercial aspect, the project also focuses on increasing the comfort of visitors, as well as the aesthetics of the interior environment. There will be more green areas in the interior that will offer pleasant places to relax. Wood will be the dominant element of the interior. The construction works will be carried out while the shopping centre is fully operational in order to minimise the impact on its customers.

Contact us

OBERMEYER HELIKA a.s.

© 2024 OBERMEYER Helika | Developed by
Privacy Policy
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram